Ponad 20 lat temu, jako pierwsi w Polsce, rozpoczęliśmy produkcję tofu. Byliśmy jednym z pierwszych popularyzatorów żywności sojowej. Od tej pory stale rozwijamy gamę wyrobów produkowanych z surowców roślinnych.
Nie tylko opracowujemy receptury i zajmujemy się produkcją - przede wszystkim jesteśmy konsumentami. Dlatego szczególnie dbamy o to, by jakość szła w parze ze smakiem.
Wykorzystujemy wyłącznie soję niemodyfikowaną genetycznie. Nasze wyroby są bogate w wysokowartościowe białko, mają minimalną zawartość cukrów i nasyconych kwasów tłuszczowych. Nie zawierają cholesterolu i konserwantów.
Obecnie mamy w ofercie blisko 30 produktów w kilku kategoriach: parówki i kiełbaski sojowe, wędliny sojowe, tofu (konwencjonalne i bio), pasty i pasztety sojowe, sery wegańskie. Są one dostępne na terenie całego kraju, w większości hipermarketów i supermarketów oraz sklepów ze zdrową żywnością.
Więcej informacji znajdziesz na
www.polsoja.com.pl i naszym fanpage na facebook.com.